McCormick 7B

1932
Graanmaaier
Aantal exemplaren en bouwperiode onbekend, USA

Informatie

De No.7 oliebad maaimachine is special ontworpen en gebouwd om de gebruiker een jarenlange probleemloze oogst te garanderen. De constructie is van hoge kwaliteit en was voorzien van geavanceerde ontwerpen zoals een volledig gesloten transmissie, automatische smering, en talloze andere innovaties. De machines waren zo goed dat ze bijna niet versleten.

Standaard werd de No. 7 maaimachine afgeleverd met een lange paal, knuppels, twee messen, slijtplaten, gereedschap en een oliekannetje.

IHC maaimachines konden worden uitgerust met een afleginstallatie voor de graanoogst. In 1952 kostte een aflegapparaat voor een oliebadmachine ƒ 130. Er werd hierbij aan de messenbalk een aflegapparaat (lattenrooster) aangebracht. Tevens werd aan de buitenzijde van de maaibalk een torpedo verdeler aangebracht. Ook bevestigde men een tweede zitting boven het rechterwiel. De voor de graanoogst benodigde tweede persoon kon met de linkervoet het lattenrooster omhoog en omlaag doen bewegen. In de hoge stand verzamelde het lattenrooster de afgesneden graanhalmen. Was er genoeg (voor één bundel), dan liet men het lattenrooster zakken en werd de bundel graan achter de machine geharkt.

Restauratie

De machine in de collectie is afkomstig van Freek Koekoek en is gerestaureerd in 1998.